't Hamerken vzw
Hoofdmenu
Home
Jaarprogramma
Historie
Doelstellingen
Nieuws
Fotogalerij
Het Gulden Hamerken
Brugse Brouwerijgeschiedenis
Publicaties
Links
Zoeken
Het Oude Museum

     

Laatste Nieuws
Administrator
Teller
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag231
mod_vvisit_counterGisteren192
mod_vvisit_counterDeze week1077
mod_vvisit_counterDeze maand3115
mod_vvisit_counterAlles775701
Home
Komende activiteiten 2022 PDF Afdrukken E-mail
Beste leden en sympathisanten,

Voor 2022 voorzien we opnieuw tal van activiteiten met onze vzw.
Enkele kunnen we nu reeds 'verklappen' ; geef ze mss best al een plaatsje in jullie agenda.

- donderdag 17 maart: voordracht door bestuurslid Iwan De Meyer 'Wat gist er daar?'
 
https://live.staticflickr.com/65535/51871575034_3247062770_o.jpg 

- 9 en 10 april: BAB bierfestival. We maken hier graag reclame voor een activiteit van onze BAB vrienden.  Het wordt ongetwijfeld een leuk weerzien op een nieuwe locatie.

- donderdag 21 april: uitreiking van het Gulden Hamerken. Na een onderbreking kan deze tweejaarlijkse uitreiking opnieuw doorgaan.

https://live.staticflickr.com/65535/51854875342_3883e4821d_o.jpg
- zaterdag 11 juni : ledenwandeling in Damme met Chris Weymeis als gids. We komen er gegarandeerd heel wat te weten over de geschiedenis van Damme mbt het bier en wijnverleden van deze voormalige Zwinhaven.

- zaterdag 1 oktober: ledenuitstap georganiseerd door bestuursleden Ronny en Dirk. Deze keer gaan we naar een 'havenstad met een heel grote parking' en we leren er het plaatselijke bier- en brouwerijgebeuren beter kennen.

Voor iedere activiteit krijgen jullie nog een afzonderlijke uitnodiging met de juiste gegevens mbt plaats, tijdstip en manier van inschrijven.
Hou zeker jullie mailbox in het oog.
Tot binnenkort,

Namens het Bestuur van vzw 't Hamerken
 
De laatste nieuwtjes PDF Afdrukken E-mail
Beste vriend(in) en medelid van 't Hamerken,

Dat het geen gemakkelijke tijden zijn, hoef ik jullie niet te vertellen. Het is geleden van ons Fin de Saison 2019 dat wij samen waren. Toen hebben wij  Ierse ballades en pub-songs gezongen. Gelukkig waren wij in februari, samen met onze reus Jules, aanwezig op het BAB bierfestival dat nog net kon doorgaan.

Aangepast aan de huidige omstandigheden heeft ons bestuur in het najaar een bier-geschiedkundige-foto-zoektocht ingericht. Het was een groot succes dat bekroond werd met een prachtig prijzenpakket.  

Voor het komende  jaar 2021 heeft het bestuur heel wat ideeën. Het is afwachten van wat al dan niet zal mogelijk zijn. Het Corona beestje loopt immers nog rond! In ieder geval hoor je nog van ons.

Intussen blijven de brouwerij-historici naarstig aan het werk en wordt er verder gewerkt aan de uitbreiding van de bibliotheek. Je kan die altijd raadplegen op https://www.cultuurbibliotheek.be/ .  Je kan er zien welke boeken wij hebben en je kan die ook ontlenen.

Gezien het aantal activiteiten dat wij kunnen aanbieden ten zeerste beperkt is, hebben wij besloten om voor het jaar 2021 geen lidgeld te vragen. Wij  houden het lidgeld van diegenen die reeds spontaan betaald hebben tegoed voor 2022.

Wij wensen jullie nog een fijn einde jaar in jullie beperkte bubbel en in  gezelschap van een fijn en heerlijk kerstbier (dat is niet beperkt!). Wij hopen elkaar in 2021 terug te zien in goede gezondheid. Houd het Corona-vrij!

Namens het bestuur,

Paul Vanneste
 
Resultaten fotozoektocht 't Hamerken PDF Afdrukken E-mail
Beste leden en sympathisanten,

Bij deze kunnen we de resultaten van onze fotozoektocht geven.
Er waren heel wat antwoordformulieren en de scores waren behoorlijk hoog.
Onze historicus/corrector van dienst heeft de antwoordformulieren naar eer en geweten verbeterd en zelfs van wat extra uitleg voorzien.
 
In bijlage kunnen jullie volgende zaken terugvinden:
 
- scorelijst. De 15 best geplaatsten winnen een prijs. Op de laatste blz kan je wat meer uitleg omtrent de prijs vinden.
- overzicht met de juiste antwoorden, manier van puntenverdeling en wat feedback omtrent gemaakte opmerkingen.
 
Uitslag deelnemers en winnaars: UITSLAGDEELNEMERSENWINNAARS.pdf
Antwoorden fotozoektocht: antwoordenfotozoektocht.pdf

Alle winnaars krijgen de komende dagen nog een persoonlijke mail/telefoon van ons om af te spreken hoe ze hun prijs in hun bezit kunnen krijgen: zelf ophalen of thuisgeleverd. Op die manier kan iedereen in de komende donkere dagen toch een beetje genieten van zijn prijs.

Aan iedereen bedankt voor de deelname. Het leek ons een geslaagde formule.
 
Namens het Bestuur van vzw 't Hamerken.
 
Historische smaken en lichte bieren - een reportage PDF Afdrukken E-mail
https://farm8.staticflickr.com/7887/46880413861_7115c5229f_o.jpg
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 5 - 8 van 63
Populair
De Gazette
http://www.thamerken.be/images/degazette.jpg
Publicaties en boeken
http://www.thamerken.be/images/Boekwinkel200px.jpg
Nieuwsflash

Brugse mouterij beschermd.

22/12/06 De Vlaamse minister van Monumentenzorg Dirk Van Mechelen (VLD) heeft de voormalige mouterij 't Hamerken in Brugge beschermd als waardevol industrieel erfgoed.
Het stadsbestuur van Brugge en de Dienst Monumentenzorg hadden voor die bescherming gepleit (DS 23 februari).

De mouterij dateert uit 1903, ze is een van de laatste goed bewaarde restanten van de Vlaamse biernijverheid. Alle oorspronkelijke werktuigen staan er nog, al is de inboedel van het museum grotendeels verhuisd naar Estaminet 't Hamerken, gevestigd in Brugse brouwerij 't Hamerken op het Walplein. Palm wilde het gebouw volledig laten ontruimen. Dit is nu ongedaan gemaakt door Van Mechelen die een volledige bescherming heeft goedgekeurd.

De mouterij maakt deel uit van een groot brouwerijcomplex aan het Verbrand Nieuwland, dat vermoedelijk gesloopt wordt voor appartementen.

 
Wie is Online
Syndicate